Babcock: Προς βελτίωση της προσφοράς για την Alinta

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2007 10:23

ΣΧΕΔΙΑ βελτίωσης της προσφοράς των 7,4 δισ. δολ. (6,2 δισ. δολ.) για την εξαγορά της Alinta Ltd., με περισσότερα μετρητά σε κάποιους μετόχους, καθώς επιδιώκουν να αμυνθούν της προσφοράς της Macquarie Bank Ltd., κάνει η Babcock & Brown Ltd. και η Singapore Power Ltd.

Η Babcock, η δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας και η Singapore Power, ενδέχεται να αυξήσουν σε μετρητά την προσφορά των 15 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σε 90% από 56%, σύμφωνα με την παρουσίασε που έγινε προς τους επενδυτές και κατατέθηκε στο Χρηματιστήριο.

Η παρούσα προσφορά της Babcock και της Singapore Power είναι 8,50 δολ. Αυστραλίας σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετχοιές στα κεφάλαια της Babcock και της APA Group, ιδιοκτήτρια αγωγών. Η χρηματιστηριακή αξία της Alinta αυξήθηκε 20 φορές από την πώλησή της από την κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας το 2000.

Η υψηλότερη προσφορά της Macquarie στα 15,45 δολ. ανά μετοχή για την Alinta, απερρίφθη από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρεάις στις 30 Μαρτίου, εξ αιτίας της πολυπλοκότητας, αλλά και των ανησυχιών για το πώς αξιολογεί της μετοχές μιας νέας οντότητας. Η Alinta ζήτησε προσφορές τον Ιανουάριο μετά την πρόταση της διοίκησης για εξαγορά.

Οι μετοχές της Babcock σημείωσαν άνοδο 5 σεντς, φθάνοντας στα 28,67 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Alinta παρέμειναν σταθερές στα 15 δολ. Αυστραλίας η μία και οι μετοχές της Macquarie, της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της χώρας, διαπραγματεύθηκαν 1,51 δολ. Αυστραλίας υψηλότερα, φθάνοντας στα 87,16 δολ. Αυστραλίας η μία.

Σύμβουλος της Alinta είναι η Carnegie, Wylie & Co. και η JPMorgan Chase & Co., ενώ η Deutsche Bank AG και η UBS AG είναι σύμβουλοι της Babcock & Brown. Σύμβουλος της Singapore Power είναι η Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα