Μέχρι τα τέλη Μαΐου η ψήφιση του ν/σ για το ΕΣΠΑ

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2007 16:54

Το νομοσχέδιο για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) συζητείται μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων και μέχρι το τέλος Μαΐου πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει ψηφισθεί στη Βουλή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Το ΕΣΠΑ εγκρίθηκε ήδη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επειδή από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει πλέον να λειτουργήσουμε με βάση το ΕΣΠΑ, θα πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο. Το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει σημαντικές απλουστεύσεις, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους του Δ΄ ΚΠΣ χωρίς καθυστερήσεις και με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ό,τι σήμερα», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι ονέος επενδυτικός νόμος έχει ήδη ψηφισθεί και μένουν να υπογραφούν κάποιες υπουργικές αποφάσεις, προκειμένου να υλοποιηθεί στο σύνολό του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν είναι εφικτή η μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το 100% του ΑΕΠ ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε: «Η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι θεαματική. Οπωσδήποτε, όμως, τα δημοσιονομικά προβλήματα παραμένουν και θα πρέπει και τα επόμενα χρόνια, με πολύ ηπιότερους ρυθμούς, να συνεχίσουμε και τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη μείωση των ελλειμμάτων, ώστε να πάμε το συντομότερο δυνατόν – το αργότερο το 2012 – σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Και όταν οι προϋπολογισμοί είναι ισοσκελισμένοι, καταλαβαίνετε ότι το χρέος μειώνεται πολύ γρήγορα σε σχέση με το ΑΕΠ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα