Διεύρυνε το ράλι του ο χρυσός

Απώλειες για το ασήμι
Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 07:32

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκε ο χρυσός στη Ν. Υόρκη, διευρύνοντας το ράλι στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών καθώς η υποχώρηση της αξίας του δολαρίου, αύξησε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση. Πτωτικά κινήθηκε το ασήμι.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 15 ετών έναντι της βρετανικής λίρας σήμερα και διαπραγματεύθηκε στα χαμηλότερα δύο ετών έναντι του ευρώ. Πριν από σήμερα ο χρυσός μέσα στο έτος σημείωσε άνοδο 8,1%, ενώ το δολάριο έχει υποχωρήσει 2,4% έναντι του ευρώ.

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση τον Ιούνιο, σημείωσαν άνοδο 4,60 δολ., ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 694,50 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος για τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τις 12 Μαΐου.

Η ζήτηση του χρυσού στα κεφάλαια θα αυξηθεί κατά μέσον όρο στα 680 δολ. η ουγγιά το 2007 από περίπου 653 δολ. η ουγγιά μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της Morgan Stanley.

Νωρίτερα ο χρυσός υποχώρησε έως τα 687,40 δολ. η ουγγιά καθώς μερικοί επενδυτές πούλησαν εικάζοντας ότι το ράλι των έξι εβδομάδων του μετάλλου ήταν υπερβολικό. Πριν από σήμερα ο χρυσός έως τις 2 Μαρτίου, σημείωσε άνοδο 7,1%. Το μέταλλο άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών, φθάνοντας στα 732 δολ. η ουγγιά στις 12 Μαΐου.

Το ασήμι για τα συμβόλαια του Μαΐου υποχώρησε στα 14,08 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Οι τιμές του έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 8,9%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα