Αντεπίθεση Τσιτουρίδη, νέες καταγγελίες και αντίδραση συνδικάτων

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, λέει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού
Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 16:30
UPD:17:09

ΣΤΗΝ κορυφή της πολιτικής ατζέντας εξακολουθεί να βρίσκεται η υπόθεση των ομολόγων, ενώ συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή που συστήθηκε με αντικείμενο την υποβολή τελικού σχεδίου νομοθετικών ρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και για την κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης παραδέχτηκε ότι τα Ταμεία επένδυσαν 1,26 δισ. ευρώ σε δομημένα ομόλογα, εκ των οποίων άνω των 700 εκ. ευρώ σε δομημένα ομόλγα του ελληνικού δημοσίου, και πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα αποθεματικά των Ταμείων κατά τη περίοδο 1999-2002, κάνοντας λόγο για επενδύσεις που απέφεραν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/17/1324571.htm .

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, στην οποία αναφέρει ότι το σκάνδαλο των ομολόγων συνιστά λεηλασία της περιουσίας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/17/1324494.htm , ενώ πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν και δεύτερο κρυφό ομόλογο και «παιχνίδια υψηλού ρίσκου με δομημένα ομόλογα και από αναμφισβήτητα έμπειρες Διοικήσεις, διορισμένες από τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομίας» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/17/1324534.htm .

«Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, με αφορμή την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αν. Καραμάριου, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων.

Ο κ. Αλογοσκούφης, επέμεινε ότι το θέμα δεν είναι τα ομόλογα αλλά το ποιοί και με ποιούς όρους τα αγοράζουν. Οι τιμές που αγοράστηκαν δεν ήταν οι σωστές.

Το συνδικαλιστικό κίνημα (Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.) προωθούν συντονισμένα την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης μετά την Πρωτομαγιά (πιθανά 15/4/2007) για το θέμα των ομολόγων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πέρα από την κατάθεση των δύο μηνύσεων που έχει ήδη υποβάλλει είναι ήδη στην τελική ευθεία προσφυγής στη Βρετανική Αρχή για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες (FSA) με στόχο την επιστροφή των προμηθειών, ενώ προχωρά σε νέες προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την απάτη σε βάρος των Ταμείων.

Κάθε πρώτη Τρίτη εκάστου μηνός, συγκαλείται μία ενδοϋπηρεσιακή σύσκεψη στο Υπουργείο Απασχόλησης, αλλά δεν γνωρίζω για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το MEGA, σχετικά με σύσκεψη το Σεπτέμβριο 2006, στην οποία οι Γραμματείς του υπουργείου κ.κ. Μαμωνάς και Παπαδόπουλος φέρονται να συνέστησαν στις Διοικήσεις των Ταμείων να επενδύσουν σε ομόλογα.

Ο κ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι από τα ομόλογα τα Ταμεία «δεν χάνουν από το κεφάλαιό τους, καθώς υπάρχει η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, από εκεί και πέρα η ευαισθησία αγγίζει τον καθένα,» δηλώνει στο ρ/σ ΝΕΤ ο Γ. Κεφαλογιάννης, σύμβουλος του πρωθυπουργού. «Προσωπικά νομίζω ότι έχει ευθύνες (σημ. ο υπουργός Απασχόλησης), διότι από την στιγμή που συμβαίνει ένα θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του ο εκάστοτε υπουργός –μην βλέπετε που σήμερα δεν υπάρχει στην Ελλάδα η ευαισθησία που έχει ξεφτίσει και έπρεπε να διακρίνει τους πολιτικούς σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους, στην Ιαπωνία εκτροχιάστηκε ένα τρένο παραιτήθηκε ο υπουργός-. Δεν υπάρχουν αυτές οι ευαισθησίες εδώ...». Σε άλλη ερώτηση αν θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο υπουργός Απασχόλησης, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: Δεν μπορώ να πω πράγματα από την στιγμή που η κυβέρνηση με τον εκπρόσωπό της τον καλύπτει».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα