Αβρόχοις ποσί o τουρισμός από το «Sea Diamond»

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 17:27

Χωρίς απώλειες αφίξεων για τον ελληνικό τουρισμό θα κλείσει η φετινή χρονιά, μετά από το ναυάγιο στη Σαντορίνη, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξένων και Ελλήνων παραγόντων του τουρισμού.

Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού Ζαν Κλοντ Μπαουμγκάρντεν, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, δεν υπάρχει καμία πρόθεση απο κανένα μέλος του Συμβουλίου για τη μη πραγματοποίηση ταξιδίων στην Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HΑΤΤΑ) Γιάννης Ευαγγέλου, ο οποίος έκανε λόγο για μηδενικές έως και ελάχιστες απώλειες. Ειδικότερα για τις κρουαζιέρες, όπως είπε, αναμένονται στην Ελλάδα 1,2 εκατ. επισκέπτες το 2007 έναντι 1 εκατ. πέρυσι. Μετά το ναυτικό ατύχημα στη Σαντορίνη, πρόσθεσε, το νησί έχουν επισκεφτεί 12.000 επισκέπτες. Η Σαντορίνη, είπε ο κ.Ευαγγέλου, φέτος αναμένεται να δεχτεί 900.000 επισκέπτες από κρουαζιέρες έναντι 700.000 πέρυσι.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ακύρωση που να αφορά τα καταλύματα του νησιού, τόνισε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ. Οσον αφορά τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, σημείωσε ότι υπάρχει μια αύξηση των κρατήσεων για υψηλότερης κατηγορίας καταλύματα, αλλά και τις ειδικές μορφές τουρισμού (αθλητικός τουρισμός, γιότινγκ κ.α).

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα