EMI: Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κέρδη τη χρήση

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 10:59

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών κέρδη, θα εμφανίσει η EMI Group Plc, η τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, η οποία ανακοίνωσε παράλληλα ότι το σχέδιο μείωσης του κόστους που εφαρμόζει, αποδίδει ταχύτερα από ότι προβλεπόταν.

Η ΕMI εκτιμά ότι θα εμφανίσει προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη 174 εκατ. λιρών (350 εκατ. δολ.), σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η εταιρεία, που απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της ύψους 2,1 δισ. λιρών Αγγλίας (4,2 δισ. δολ.) από την Warner Music Group Corp. τον μήνα που πέρασε, αναθεώρησε προς τα κάτω δύο φορές φέτος τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις της, καθώς οι πωλήσεις μουσικής μειώθηκαν στις ΗΠΑ. Η εταιρεία απομάκρυνε τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της στο σκέλος μουσικής στις 12 Ιανουαρίου, μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις την περίοδο των εορτών, ενώ δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλμπουμ με καλές πωλήσεις και έχασε έσοδα από την πειρατεία μουσικής.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 70 εκατ. λίρες έως τις 31 Μαρτίου του 2008.

Τέλος η ΕΜΙ ανέστειλε τη διανομή μερίσματος μέχρι τα οφέλη του προγράμματος αναδιάρθρωσης φανούν και στην πράξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρεία ήδη κατέβαλε προσωρινό μέρισμα 2 πένες ανά μετοχή.

Φέτος οι μετοχές της EMI έχουν υποχωρήσει 19%, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στο 1,72 δισ. λίρες στερλίνες. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 23 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα