Advanced Semiconductor: Στα ύψη οι μετοχές

Μετά την ανάκληση της προσφοράς εξαγοράς από την Carlyle
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 12:04

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Advanced Semiconductor Engineering Inc. μετά την ανάκληση της προσφοράς της Carlyle Group των ΗΠΑ για την αγορά της εταιρείας, καθώς η εταιρεία της Ταϊβάν χαρακτήρισε την προσφορά πολύ χαμηλή.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 3,2%, φθάνοντας στα 42,30 δολ. Ταϊβάν η μία κατά το τέλος της συνεδρίασης στην Ταϊπέι, μετά την άνοδό τους στο ανώτατο ημερήσιο επιτρεπτό όριο του 7%. Ο δείκτης Taiex στο Χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 0,6%. Τα σχέδια εξαγοράς ματαιώθηκαν μετά την ανακοίνωση επιτροπής της Advanced Semiconductor, ότι η προσφορά των 39,50 δολ. Ταϊβάν ανά μετοχή (1,19 δολ. ΗΠΑ) υποτιμά την εταιρεία.

Η Carlyle, με έδρα την Ουάσινγκτον, είπε την εβδομάδα που πέρασε ότι θα επιδιώξει εξαγορές εταιρειών τσιπ στην Ιαπωνία, επειδή οι εταιρείες της χώρας έχουν εξαιρετικό περιβάλλον.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις τσιπ θα αυξηθούν 10%, φθάνοντας στα 273,8 δισ. δολ. ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Semiconductor Industry Association τον Φεβρουάριο. Η ζήτηση για τσιπ που χρησιμοποιούνται στα τηλέφωνα, τις φωτογραφικές μηχανές, τις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, θα αυξήσουν επίσης τις παραγγελίες για εξοπλισμό κατασκευής τσιπ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Semiconductor Equipment and Materials International είπε ότι οι πωλήσεις εξοπλισμού κατασκευής τσιπ, πιθανόν να αυξηθούν 3,7%, φθάνοντας στα 42,1 δισ. δολ. φέτος και 13% το 2008. Τα έσοδα στην Ιαπωνία, τα μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά, είναι πιθανόν να αυξηθούν 5,7%, στα 9,63 δισ. δολ. το 2007, σύμφωνα με τον εμπορικό όμιλο.

Σύμφωνα με την Gartner Inc. η Ιαπωνία αποτελεί τόπο του ημίσεως των 10 μεγαλύτερων εταιρειών εξοπλισμού για την παραγωγή τσιπ στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα