Gambro Healthcare: Eξετάζεται η πώληση από την οικογένεια Wallenberg

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 12:16

ΣΤΗΝ πώληση της Gambro Healthcare ενδέχεται να προχωρήσει ομάδα που περιλαμβάνει την οικογένεια του Σουηδού δισεκατομμυριούχου Wallenberg, ιδιοκτήτρια κλινικών αιμοκάθαρσης σε 15 χώρες, σύμφωνα με τέσσερις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Goldman Sachs Group Inc. κλήθηκε να εξετάσει τις δυνητικές προσφορές, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι λεπτομέρειες της πώλησης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη, ενδέχεται να αξίζει περίπου 800 εκατ. δολ., σύμφωνα με δύο από τους παραπάνω ανθρώπους.

Η αγορά των υπηρεσιών αιμοκάθαρσης είναι περίπου 43 δισ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gambro Healthcare. Η ζήτηση τροφοδοτείται μετά από αύξηση του δείκτη του διαβήτη που μπορεί να οδηγήσει σε πάθηση των νεφρών, για τους οποίους η αιμοκάθαρση αυξάνεται από 8% έως 10 ετησίως σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα. Το σκέλος, παρέχει υπηρεσίες σε περίπου 13.000 ασθενείς στις περίπου 160 κλινικές στην Ευρώπη, τη Νότιο Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία, όπως αναφέρεται στο Web site της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα