Adidas: Στα ύψη οι μετοχές στη Φραγκφούρτη

Καθώς εικάζεται ότι θα δεχθεί προσφορά για την απόκτηση μεριδίου από την Apax
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 13:11

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Adidas AG, μετά το δημοσίευμα στους Financial Times Deutschland, ότι η Apax Partners Worldwide LLP, ενδέχεται να αγοράσει το 25% της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αθλητικών ειδών στον κόσμο.

Η γερμανική έκδοση της εφημερίδας επικαλέστηκε τραπεζίτες, των οποίων δεν ανέφερε τα ονόματα. Η Apax, εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο, ετοιμάζεται να προσφέρει 50 ευρώ ανά μετοχή για την γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη και διαπραγματευτές. Η προσφορά αυτή αξιολογεί την εταιρεία στα 10,2 δισ. ευρώ (13,9 δισ. δολ).

Οι εικασίες για προσφορές εξαγοράς οδήγησαν φέτος υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών με αθλητικά είδη στην Ευρώπη, με την ανταγωνίστρια της Adidas, Puma AG, να δέχεται προσφορά 5,3 δισ. ευρώ από την γαλλική PPR SA την εβδομάδα που πέρασε για την εξαγορά της. Η Adidas τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, αποτέλεσμα της χαμηλότερης ζήτησης του σήματός της Reebok, που η εταιρεία απέκτησε το 2005.

Η εκπρόσωπος της Adidas, Anne Putz και η Ira Wuelfing, εκπρόσωπος της Apax στη Γερμανία, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα στο Bloomberg. Μια προσφορά στα 50 ευρώ ανά μετοχή θα είναι 11% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας.

Οι μετοχές της Adidas που δίνει στολές στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας, σημείωσαν άνοδο έως 2,09 ευρώ, ποσοστό 4,6%, φθάνοντας σήμερα στα επίπεδα ρεκόρ των 47,19 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη και στις 11:20 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 46,18 ευρώ η μία.

Μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 22% μετά την υποχώρησή τους κατά 5,7% το 2006.

Οι μετοχές της Adidas αναρριχήθηκαν τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός στις 27 Μαρτίου, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Michael Ashley, ο δισεκατομμυριούχος Βρετανός, ιδρυτής της εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών Sports Direct Ιnternational Plc, αγόρασε μερίδιο 3,14%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα