Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 08:19

* ΕΞΠΡΕΣ: "Απογείωση... τουρισμού με τολμηρές αποφάσεις. Ανάγκη προσέλκυσης αεροπορικών εταιριών και βελτίωσης υποδομών στα αεροδρόμια".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ψήφος υπέρ των μετοχών. Γκάλοπ σε 214 διαχειριστές κεφαλαίων. Merrill Lynch: Αισιόδοξοι για τα διεθνή χρηματιστήρια οι ξένοι οίκοι".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Η σύμβαση με την JP Morgan. Φως στους όρους και τις προϋποθέσεις έκδοσης του "κρυφού" ομολόγου".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έρευνες για "διαδρομές" ομολόγων σε πολλά Ταμεία. Έως το τέλος Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία που αφορά το ΤΕΑΔΥ".

JP Morgan

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Νέα διάσταση στην υπόθεση των ομολόγων δίνει η κατάθεση στη Βουλή, χθες, των συμβάσεων του ελληνικού Δημοσίου με την JP Morgan για την έκδοση και αναδοχή του πρώτου επίμαχου δομημένου ομολόγου, ύψους 280 εκατ. ευρώ, στο οποίο επένδυσε το ΤΕΑΔΥ. Το νέο στοιχείο, που προκύπτει, είναι οι όροι της συμφωνίας ανταλλαγής επιτοκίων (Interest Rate Swap), με βάση την οποία προκύπτει επισήμως -πλέον- και η πραγματική αξία του ομολόγου, που είναι κατά 15% χαμηλότερη από την τιμή στην οποία το αγόρασε το Ταμείο".

Τουρισμός

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Τολμηρές παρεμβάσεις στην πολιτική αερομεταφορών για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών και πτήσεων με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, ζητεί το σύνολο των τουριστικών φορέων της Ελλάδας".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα