Macquarie Bank: Εξαγορά της Airwave O2 από την Telefonica

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 09:19

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών του διτκύου επικοινωνιών της βρετανικής αστυνομίας από την Telefonica SA, προς 1,9 δισ. λίρες στερλίνες (3,8 δισ. δολ. ΗΠΑ) έκλεισε η Macquarie Bank Ltd. , αποκτώντας μια δραστηριότητα που προβλέπεται να σημειώσει φέτος 30% υψηλότερες πωλήσεις.

Τα δύο κεφάλαια που ελέγχονται από την τράπεζα που εδρεύει στο Σύδνεϋ θα αποκτήσουν το κάθε ένα το 50% της Airwave 02 Ltd., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η Macquarie, είναι η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στον τομέα υποδομών στον κόσμο, όπως σε δρόμους, αεροδρόμια και χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Η εξαγορά προσθέτει στο πελατολόγιό της Macquarie που ήδη ελέγχει τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών που χρησιμοποιούνται από την Vodafone Plc και την Orange της γαλλικής Telecom SA, το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας, την αστυνομία, την πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα.

Η Telefonica, που έχει το μεγαλύτερο χρέος από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, πουλά την Airwave μετά την περυσινή πώληση της δραστηριότητας τηλεφωνικών καταλόγων.

Το έλλειμμα της Telefonica διογκώθηκε πλέον των 50 δισ. ευρώ (68 δισ. δολ.) μετά την εξαγορά της μητρικής της Airwave, O2 Plc το 2006. Η εταιρεία που εδρεύει στη Μαδρίτη έχει πει ότι ενδέχεται επίσης να προχωρήσει την πώληση του σκέλους παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών, Endemol NV.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της Airwave, ανήλθαν το 2006 στα 235 εκατ. δολ. Αυστραλίας, από 205 εκατ. δολ. πριν από ένα έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η τράπεζα.

Πέρυσι η Macquarie Bank και οι συνεργάτες προχώρησαν σε εξαγορές 31 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Η Airwave θα ανήκει στο Macquarie Communications Infrastructure Group και το Macquarie European Infrastructure Fund II.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Macquarie Communications, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 8,7% πέρυσι, φθάνοντας στα 6,15 δολ. Αυστραλίας η μία, ανεστάλη στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών χρηματοδότησης. Οι μετοχές της Macquarie Bank υποχώρησαν 76 σεντς, φθάνοντας στα 86,94 δολ. Αυστραλίας η μία στις 3:27 μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα