Prudential: 1,4% υψηλότερες πωλήσεις από την Ασία

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 10:00

ΑΥΞΗΣΗ 1,9% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις συνταξιοδοτικών προγραμμάτων της Prudential Plc, της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Βρετανίας, αποτέλεσμα των κερδών που εμφάνισαν τα σκέλη της στην Ασία και τις ΗΠΑ, καθώς περιορίστηκαν τα αντίστοιχα στη Βρετανία.

Οι νέες δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 640 εκατ. λίρες στερλίνες (1,28 δισ. δολ.) από 631 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Mark Tucker, που απέρριψε την προσφορά εξαγοράς ύψους 16,9 δισ. λιρών από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστρια Aviva Plc το 2006, ενδέχεται να προχωρήσει στη μείωση έως 3.000 θέσεων εργασίας, ενώ αποχώρησε από συγκεκριμένες γραμμές προϊόντων στη Βρετανία για να αυξήσει τα κέρδη τα οποία μειώθηκαν από την αύξηση του ανταγωνισμού. Ο Tucker συμφώνησε φέτος να πουλήσει την Internet bank, Egg στην Citigroup Inc.

Στη Βρετανία οι πωλήσεις μειώθηκαν 23% στα 183 εκατ. λίρες μετά την αποτυχία ανανέωσης του συμβολαίου με την Lloyds TSB Group Plc. Η Prudential θα έχει έσοδα ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο του 2007, ύψους 180 εκατ. λιρών από την εξαγορά της Equitable Life Assurance Society, σύμφωνα με την εταιρεία.

Στην Ασία οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23%, φθάνοντας στα 277 εκατ. λίρες αποτέλεσμα των πωλήσεις προϊόντων στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία. Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 7,8%.

Οι μετοχές της Prudential σημείωσαν το τελευταίο εξάμηνο άνοδο 17%, με αποτέλεσμα να έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των οκτώ μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον FTSE 350 Life Insurance Index.

Η Prudential δεν είναι θυγατρική της Prudential Financial Inc., με έδρα το Νιού Τζέρσεϊ, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ασφαλειών ζωής των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα