Schneider Electric: 22% η αύξηση των πωλήσεων

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 10:17

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 22% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της Schneider Electric SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής διακοπτών ασφαλείας στον κόσμο, αποτέλεσμα των εξαγορών, αλλά και της αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών προϊόντων και εξαρτημάτων.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 3,89 δισ. ευρώ (5,29 δισ. δολ.) από 3,18 δισ. ευρώ πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει κοντά στο Παρίσι. Η Ευρώπη είχε εξαιρετική εκκίνηση το έτος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Schneider, της οποίας τα συστήματα αυτοματισμού βοηθούν στη βαφή των αυτοκινήτων της PSA Peugeot Citroen, αύξησε τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους κατά περίπου 8% από τον προηγούμενο στόχο κατά το ελάχιστον 6%. Η γαλλική εταιρεία αυξάνει τα εργοστάσια στις αναδυόμενες αγορές, όπου η ζήτηση για ηλεκτρισμό και νερό αυξάνεται. Η εξαγορά της American Power Conversion Corp, προς 6,1 δισ. δολ., ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου και τόνωσε επίσης την ανάπτυξη.

«Η Schneider πέτυχε ισχυρή εκκίνηση το 2007 με νέα οργανική ανάπτυξη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο», ανέφερε στην ανακοίνωση ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Jean-Pascal Tricoire.

Φέτος, οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο 18% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία αναρριχήθηκε στα 23,5 δισ. ευρώ. Ο δείκτης CAC-40 έχει σημειώσει άνοδο 5,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα