ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (Ορθή Επανάληψη)

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 14:27
UPD:16/07/2021 00:02

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Η ανώνυμη Εταιρεία με την Επωνυμία  «ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε.» (εφεξής καλουμένη η Εταιρεία)   ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η Τακτική Γενική Συνέλευση  της Εταιρείας του έτους 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8.7.2021, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τον επαναπροσδιορισμό της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, λόγω λήξεως της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής και της εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα αποφάσισε:

α) σχετικά με το  είδος, την  σύνθεση και  την θητεία της,  η  νέα Επιτροπή Ελέγχου  να συνιστά Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου και να αποτελείται από τα τρία (3)  εκ των  μη εκτελεστικών και των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών αυτού, συγκεκριμένα δε  να αποτελείται από δύο τουλάχιστον ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη και ένα μη εκτελεστικό μέλος, ούτως ώστε η σύνθεσή της να είναι είτε από τρία ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη είτε από δύο ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη και ένα μη εκτελεστικό μέλος. Η θητεία της Επιτροπής   να συμπίπτει με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι να είναι πενταετής, αρχόμενη την 8η Ιουλίου 2021 και λήγουσα την 8η Ιουλίου 2026, παρατεινόμενη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, ήτοι ως τις 30/9/2026 και η  θητεία της  σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνει την  εξαετία.

 β) αναφορικά με τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου αποφάσισε  τα μέλη της να  ορισθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο,  εκ των  ανεξάρτητων μη εκτελεστικών  και των μη εκτελεστικών μελών αυτού. Για όλα τα παραπάνω, το ΔΣ να λάβει υπόψιν του τις  διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017,   και του άρθρου  74 παρ. 4β του Ν. 4706/2020,  και κάθε σχετικής νομοθεσίας,  και τα  ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη της Επιτροπής Ελέγχου    να πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και ανεξαρτησίας κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 44 του Ν.4449/2017 και του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020, του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου και να μην συντρέχουν στο πρόσωπό τους κωλύματα ή ασυμβίβαστα. 

Τέλος αποφάσισε   το  ΔΣ να  έχει το δικαίωμα ορισμού μέλους σε κάθε   περίπτωση ύπαρξης  ανάγκης  αντικατάστασης τυχόν μέλους της Επιτροπής λόγω  παραίτησης, θανάτου, απώλειας της ιδιότητάς του ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού ή μη εκτελεστικού  μέλους της επιτροπής.

Εν συνεχεία το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, στην συνεδρίασή του της ιδίας ημέρας (8/7/2021)  σε εκτέλεση των παραπάνω αποφάσεων της Τακτικής Συνέλευσης της Εταιρείας, εξέλεξε   ως  μέλη της Επιτροπής Ελέγχου  τους κ.κ.

  1. Στρούτση Ιωάννη του Παναγιώτη, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό   μέλος του ΔΣ,
  2. Θεοδωρόπουλο Σταύρο του Θεοδοσίου, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ,
  3. Σακκά Αντωνία Μαρία (Μάνια ) του Κωνσταντίνου,  Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ,

Τα οποία  όπως διαπίστωσε το Διοικητικό Συμβούλιο  πληρούν τις προυποθέσεις καταλληλότητας και ανεξαρτησίας από την εταιρεία κατά την έννοια του άρθρου  44 του Ν.4449/2017 και του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020, του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου και  δεν  συντρέχουν στο πρόσωπό τους κωλύματα ή ασυμβίβαστα. Επίσης,   διαθέτουν πλήρη γνώση της δραστηριότητας της εταιρείας  (πρώτες ύλες)  τόσο όσον αφορά τον οικονομικό όσο και τον διοικητικό τομέα, η οποία και είναι επαρκής για την ανάληψη των καθηκόντων τους ως μελών της Επιτροπής Ελέγχου. Συγκεκριμένα  η κ. Αντωνία Μαρία (Μάνια) Σακκά,  έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων, διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών, κατέχοντας διευθυντικές θέσεις ευθύνης στους τομείς της Επιχειρηματικής Τραπεζικής (Corporate Banking), Συμβουλευτικής και Ελεγκτικής, έχει  εργαστεί επί 22 χρόνια στην Alpha Bank  σε ανώτατες θέσεις ευθύνης, όπως και στην εταιρεία Συμβούλων Kantor Management Consultants και έχει  επίσης διατελέσει ανώτερη ελέγκτρια  υπεύθυνη  για οικονομικούς ελέγχους σε μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα για την ελεγκτική εταιρεία  Grant Thornton  και έχει εργαστεί  ως ελέγκτρια στην εταιρεία  Ernst & Young, με πελάτες μεσαίες και μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Ο  κ. Σταύρος Θεοδωρόπουλος  έχει αποφοιτήσει  από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει Master  από το Harvard College με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων,  είναι στέλεχος βιομηχανικών επιχειρήσεων και διετέλεσε  εσωτερικός ελεγκτής στην εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε., ο  δε κ.  Ιωάννης Στρούτσης  έχει αποφοιτήσει  από Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕ) και έχει Master (ΜΒΑ) με διάκριση από το Babson College της Μασαχουσέτης με ειδίκευση Strategy και Finance, έχει διατελέσει  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης εταιρείας, και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας  επί σειράν ετών ούτως ώστε να διαθέτει    επαρκέστατη γνώση στους συγκεκριμένους τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Εκ των ανωτέρω  όπως διαπίστωσε το ΔΣ συνάγεται ότι τα  μέλη της Επιτροπής Ελέγχου στο σύνολό τους   διαθέτουν αποδεδειγμένα  διοικητική γνώση και εμπειρία  στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία  και τουλάχιστον  δύο μέλη της Επιτροπής, ο κ. Σταύρος Θεοδωρόπουλος του Θεοδοσίου και η κ. Αντωνία Μαρία (Μάνια) Σακκά, διαθέτουν  επαρκή γνώση στην ελεγκτική και λογιστική (διεθνή πρότυπα).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ανεξάρτητος και ορίζεται από τα μέλη της.

Εν συνεχεία κατά την ιδία ημέρα (8/7/2021)  συνεδρίασε η νεοεκλεγείσα επιτροπή ελέγχου και αφού συγκροτήθηκε σε σώμα εξέλεξε ως Πρόεδρο της  Επιτροπής  τον κ. Ιωάννη Στρούτση του Παναγιώτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΑΘΙΟ



Σχολιασμένα