Αθανασόπουλος: Πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ και ανεπαρκείς αυξήσεις τιμολογίων

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 17:20

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εθελουσίας εξόδου προσωπικού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, αναγγέλοντας ανακοπή της πτωτικής πορείας των κερδών της ΔΕΗ από εφέτος, ενώ ζήτησε δίκαιη τιμολόγηση, αν και όπως είπε τα προβλήματα της ΔΕΗ δεν λύνονται με αυξήσεις τιμολογίων αλλά με αντιμετώπιση των παραγόντων που συντελούν στην αύξηση των δαπανών.

O κ. Αθανασόπουλος είπε ότι η ΔΕΗ έχει 26.000 μόνιμους εργαζόμενους και 3.000 έκτακτους, ενώ η αντίστοιχη εταιρία της Πορτογαλίας έχει 13.500 εργαζόμενους. Ακόμη και αν αφαιρεθούν οι εργαζόμενοι στα ορυχεία και τα νησιά, προκύπτει ότι η ΔΕΗ έχει περισσότερο προσωπικό από την πορτογαλική εταιρεία, όπως είπε. Αιτιολόγησε, ωστόσο, τις προσλήψεις 2.035 εργαζομένων που είναι σε εξέλιξη http://www.dei.gr/ecportal.asp?id=3037&nt=18&lang=1 , επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ανανέωση του προσωπικού.

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι αναμένεται δύσκολο το φετινό καλοκαίρι από πλευράς κάλυψης των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια, αλλά «κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, έχουμε συντηρήσει τις μονάδες για να είμαστε έτοιμοι αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής της ΔΕΗ στην Tellas (50% μείον μία μετοχή), τόνισε ότι οι σχέσεις με τον άλλο μέτοχο, Naquib Sawiris, είναι άριστες και ότι «μελετούμε την θέση μας». Η ΔΕΗ εξετάζει επίσης, όπως είπε, «αν έχει ρόλο στο χώρο του φυσικού αερίου» (έχει «οption» για εξαγορά του 30% της ΔΕΠΑ).

Ο κ. Αθανασόπουλος θα ανακοινώσει το επιχειρηματικό σχέδιο της επιχείρησης έως τις αρχές Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα