Πλαστικά Μακεδονίας: Αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων του 2000

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2001 20:20
UPD:20:22

Στην αναμόρφωση του ισολογισμού της 31/12/2000 και των αποτελεσμάτων χρήσεως 2000 προέβη η εταιρεία Πλαστικά Μακεδονίας, εν όψει και της συγχώνευσής της με την εταιρεία LPC Ελλάς, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Κατόπιν των σχετικών αναμορφώσεων τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας μειώθηκαν σε 949 εκατ. δρχ. στις 31/12/2000 από 5,676 δισ. δρχ. που ήταν το 1999. Παράλληλα, τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ύψους 320,6 εκατ. δρχ. για το 1999 διαμορφώθηκαν σε ζημιές 95 εκατ. δρχ. το 2000.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Πλαστικά Μακεδονίας θα μετονομασθεί, έτσι ώστε η νέα επωνυμία της να αντιπροσωπεύει το διττό αντικείμενο δραστηριότητάς της που θα περιλαμβάνει αφενός την παραγωγή και εμπορία συστημάτων πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων και αφετέρου την επεξεργασία και εμπορία λιπαντικών και άλλων πετρελαιοειδών.

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα προβεί στην απόσχιση του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου πλαστικού και στην εισφορά του σε θυγατρική εταιρεία του ομίλου Α.Γ Πετζετάκις. Κατόπιν τούτου, η νέα εταιρεία θα πωλήσει στην Πετζετάκις τις μετοχές που θα αποκτήσει λόγω της εισφοράς της του κλάδου.

Μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η νέα Πλαστικά Μακεδονίας Α.Ε., θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον αναπτυσσόμενο κλάδο των πετρελαιοειδών και, πιο συγκεκριμένα, στην επεξεργασία και στην εμπορία λιπαντικών και άλλων πετρελαιοειδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα