Ε.Ε. - Επιστρέψτε γεωργικές ενισχύσεις 38 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 21:09

Με απόφαση της Κομισιόν, η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει 35,8 εκατ. ευρώ επειδή διαπιστώθηκε ότι το 2004 το σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων που εφαρμόζεται για τη διαχείριση των άμεσων ενισχύσεων δεν λειτουργούσε πλήρως με βάση τα απαιτούμενα πρότυπα, οι δε επιτόπιοι έλεγχοι εξακολουθούσαν να διενεργούνται με μεγάλη καθυστέρηση.

Θα ζητηθεί ακόμη η επιστροφή 1,9 εκατ. ευρώ για ανεπαρκείς αποδείξεις το 2003 και το 2004 σχετικά με το όφελος από τις γεωργικές ενισχύσεις στους τελικούς καταναλωτές αλλά και για ανεπαρκείς ελέγχους κατά την άφιξη των προϊόντων.

Ζητείται επίσης η επιστροφή 0,4 εκατ. ευρώ στον τομέα των οπωροκηπευτικών και ειδικότερα στη μεταποίηση της ντομάτας, γιατί το 2003 και το 2004 δεν υπήρξε διασταύρωση των στοιχείων με τα βιβλία της οργάνωσης παραγωγών και ότι τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την οργάνωση παραγωγών δεν περιλάμβαναν στοιχεία σχετικά με την απόδοση τους.

Τέλος, ζητείται η επιστροφή 0,07 εκατ. ευρώ καθώς διαπιστώθηκε ότι το 2001 το σύνολο των μηνιαίων δηλώσεων υπερβαίνει το ποσό της ετήσιας δήλωσης στα συνοδευτικά μέτρα αγροτικής ανάπτυξης και το τμήμα εγγυήσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα