Wipro: Κέρδη ρεκόρ για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 09:41

ΚΕΡΔΗ και πωλήσεις ρεκόρ, για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισε η Wipro Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ινδίας, μετά το κλείσιμο περισσότερων παραγγελιών και την αύξηση των αμοιβών για τη διαχείριση δικτύων κομπιούτερ και γραφή λογισμικού.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν 44%, φθάνοντας στα 8,61 δισ. ρουπίες (205 εκατ. δολ.) ή 5,94 ρουπίες ανά μετοχή, από 5,97 δισ. ρουπίες ή 4,16 ρουπίες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των 11 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 7,83 δισ. ρουπίες.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της εταιρείας, Azim Premji, αύξησε την κερδοφορία της Wipro κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αυξάνοντας τις αμοιβές, για να εξισορροπήσει τους μισθούς που καταβάλλει στους προγραμματιστές και την άνοδο της ρουπίας έναντι του δολαρίου. Ο Premji επιθυμεί να κερδίσει μερίδιο από τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης και της International Business Machines Corp., (ΙΒΜ) με την πρόσληψη Ινδών, που πληρώνονται περίπου το 12% των μισθών στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις της Wipro το τρίμηνο αυξήθηκαν 42%, φθάνοντας στα 43,34 δισ. ρουπίες από 30,5 δισ. ρουπίες, βάσει των αμερικανικών λογιστικών προτύπων, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, για πωλήσεις 42,4 δισ. ρουπίες.

Οι μετοχές της Wipro υποχώρησαν 1,3% χθες, φθάνοντας στις 578,9 ρουπίες η μία στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 4%, έχοντας χαμηλότερη επίδοση από τον δείκτη του Χρηματιστηρίου Sensitive, ο οποίος σημείωσε άνοδο 13%, την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα