Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Siemens

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 10:11

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens Χάινριχ φον Πίρερ θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 25 Απριλίου, μετά τα σκάνδαλα που πλήττουν το μεγαλύτερο μηχανολογικό όμιλο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Siemens, πρόεδρος της εταιρείας αναλαμβάνει ο Γκέρχαντ Κρόμε.

Η πίεση που ασκείται τις τελευταίες ημέρες στον 66χρονο φον Πίρερ είναι μεγάλη, αφού στα σκάνδαλα αυτά εμπλέκονται και υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου. Ο ίδιος ο φον Πίρερ, πάντως, σύμβουλος της Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε πως δεν έχει καμιά ανάμιξη στα σκάνδαλα αυτά.

Το πρώτο σκάνδαλο αφορά τα «μαύρα ταμεία», ύψους τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, το οποίο χρησιμοποιούσαν έξι ανώτερα στελέχη του ομίλου για να κερδίζουν συμβόλαια.

Η ίδια η Siemens, που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα και υποστηρίζει ότι τα «μαύρα ταμεία» λειτουργούσαν εν αγνοία της, υποστηρίζει ότι έχει εντοπίσει «ύποπτες» συναλλαγές ύψους 420 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνελήφθη και κρατείται για την παράνομη χρηματοδότηση ενός μικρού συνδικάτου, ανταγωνιστικού ως προς το κυριότερο, το γνωστό συνδικάτο μετάλλου IG Metall.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα