KKR: Στα 21,3 δισ. δολ. η προσφορά για την Alliance Boots

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 10:35

ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ προσφορά για την Alliance Boots, τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων της Βρετανίας, έκανε η Kohlberg Kravis Roberts & Co. και ο δισεκατομμυριούχος Stefano Pessina, στα 10,6 δισ. λίρες στερλίνες (21,3 δισ. δολ.) για να αποτρέψουν ανταγωνιστική προσφορά από τον Guy Hands.

H KKR και ο Pessina, αντιπρόεδρος και μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να καταβάλουν 1.090 πένες ανά μετοχή για τη βρετανική Alliance Boots. Η Terra Firma Capital Partners Ltd. του Hands και η Wellcome Trust Ltd., μαζί με την HBOS Plc έκαναν αυτήν την εβδομάδα προσφορά 1.085 πένες ανά μετοχή.

Η εξαγορά, εάν επιτευχθεί, θα είναι η μεγαλύτερη κατευθυνόμενη εξαγορά της Ευρώπης. Οι υποψήφιοι αγοραστές, αγωνίζονται για τον έλεγχο των 3.100 καταστημάτων και σημείων χονδρικής της εταιρείας, που προμηθεύουν πλέον των 125.000 φαρμακείων και νοσοκομείων στη χώρα. Η KKR και ο Pessina θέλουν να επιταχύνουν τα σχέδια της Alliance Boots για μείωση του κόστους και να κάνουν εξαγορές εκτός Βρετανίας. Η σημερινή προσφορά είναι 50 πένες υψηλότερη από την προηγούμενη.

Οι μετοχές της Αlliance Boots σημείωσαν άνοδο 58,5 πένες, ποσοστό 5,6%, φθάνοντας στις 1.108 πένες η μία, σήμερα στις 8:07 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Η προσφορά της KKR είναι 34% υψηλότερη της τιμής της μετοχής στις 8 Μαρτίου, μία ημέρα πριν η εταιρεία επενδύσεων και ο Pessina εκφράσουν την σκέψη για κατάθεση προσφοράς.

Ο όμιλος Terra Firma είπε ότι περιμένει απάντηση της Alliance Boots στην προσφορά του, που κατέθεσε στις 17 Απριλίου. Ο όμιλος συνέστησε στους μετόχους να μην κάνουν κάποια κίνηση.

Η Alliance Boots, η οποία στις 12 Μαρτίου απέρριψε προσφορά εξαγοράς της KKR, δημιουργήθηκε πέρυσι από συγχώνευση. Στους στόχους της εντάσσεται η μείωση του κόστους κατά 100 εκατ. λίρες στερλίνες έως το 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα