KKR, GE, Westpac, Macquarie: Ενδιαφέρον για εξαγορά της RAMS

Σϋμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 10:57

ΠΟΣΟΝ 1 δισ. δολ. Αυστραλίας (831 εκατ. δολ. ΗΠΑ) προσέφερε η Kohlberg, Kravis Roberts & Co. και η General Electric Co. για την εξαγορά της αυστραλιανής RAMS Mortgage Corp., σύμφωνα με έξι ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Westpac Banking Corp., η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, η Macquarie Bank Ltd. και η Carlyle Group, έκαναν επίσης προσφορές για τη δανείστρια κατόπιν υποθήκης, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η RAMS χορηγεί δάνεια μέσω των καταστημάτων και των μεσιτών υποθηκών.

Η ζήτηση για δάνεια κατοικιών στην Αυστραλία αυξάνεται, μετά την άνοδο των τιμών κατά 8,3% πέρυσι. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο του 2006, σύμφωνα με ανακοίνωση της Housing Industry Association τον Μάρτιο. Οι εγκρίσεις δανείων κατοικιών στην Αυστραλία, αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο.

Η RAMS που εδρεύει στο Σύδνεϋ, προβλέπει ότι το 2007, τα προ φόρων και τόκων κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 82,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Ο Ian Smith εκπρόσωπος της KKR δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το θέμα. Η εκπρόσωπος της Macquarie, Lisa Jamieson, δεν έκανε άμεσα σχόλιο. Ο εκπρόσωπος της General Electric, Keith Ritchie αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όπως και ο εκπρόσωπος της Westpac, David Lording. Ο διευθυντής της Carlyle, Simon Moore στο Σύδνεϋ, δεν βρέθηκε για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η UBS AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, είναι σύμβουλος της RAMS στην πώληση. Η εκπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας στο Σύδνεϋ, Caroline Gurney, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο, όπως και η εκπρόσωπος της RAMS, Julie Webster. Αξιωματούχοι άλλων ενδιαφερομένων είτε δεν βρέθηκαν είτε αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα