Sony Ericsson: Υπερδιπλάσια κέρδη το α' τρίμηνο

Από τα κινητά με τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας και την αναπαραγωγή μουσικής
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 11:28

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η Sony Ericsson Mobile Communications, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, αποτέλεσμα των πωλήσεων τηλεφώνων με ψηφιακές κάμερες και αναπαραγωγή μουσικής, τα οποία έχουν υψηλότερα περιθώρια.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 254 εκατ. ευρώ (346 εκατ. δολ.) από 109 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 47%, φθάνοντας στα 2,93 δισ. ευρώ, καθώς πούλησε 21,8 εκατ. κινητά τηλέφωνο το τρίμηνο.

Η γραμμή παραγωγής της Sony Ericsson κυριαρχείται από ακριβά προϊόντα, όπως το μοντέλο K800i που φέρει φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας και αποτελούσε το κινητό τηλέφωνο του James Bond στην τελευταία ταινία. Αυτό επέτρεψε στο venture μεταξύ της Ericsson AB και της Sony Corp, να επικρατήσει στη μέση τιμή πώλησης των κινητών της, τα οποία είναι κατά περίπου 1/3 ακριβότερα από τα αντίστοιχα της ηγέτιδας στην αγορά, Nokia Oyj.

Στόχος του venture είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης στην αγορά, παραμερίζοντας την Samsung Electronics Co. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Sony Ericsson τον μήνα που πέρασε, συνεργάστηκε με την γαλλική Sagem Communication για να επεκτείνει τη γκάμα της σε φθηνότερα κινητά τηλέφωνα.

Χθες η Nokia, η φινλανδική ανταγωνίστρια της Sony Ericsson, ανακοίνωσε αμετάβλητες τιμές στα 89 ευρώ ανά τηλέφωνο και είπε ότι το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της μειώθηκαν 6,6%, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων φθηνών τηλεφώνων στην Κίνα και την Ινδία. Η Motorola Inc. η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, μία ημέρα πριν, ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο είχε ζημίες, καθώς οι τιμές πώλησης των κινητών της μειώθηκαν.

Η μέση τιμή πώλησης κινητών της Sony Ericsson υποχώρησε στα 134 ευρώ το τρίμηνο από 149 ευρώ, πριν από ένα έτος και 146 ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Τα προ φόρων κέρδη αναρριχήθηκαν στα 362 εκατ. ευρώ από 151 εκατ. ευρώ, πριν από ένα έτος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά περίπου 2% το πρώτο τρίμηνο, σε πλέον του 8% από το προηγούμενο έτος. Το τέταρτο τρίμηνο η Sony Ericsson εκτιμούσε ότι το μερίδιό της ήταν 95. Η Motorola προέβλεψε ότι το μερίδιό της υποχώρησε περίπου 6%, στο 17,5% από το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η Nokia ανακοίνωσε ότι το μερίδιό της παρέμεινε αμετάβλητο, στο 36%.

Οι συνολικές πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, προβλέπεται να υπερβούν το 1,1 δισ. κομμάτια φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Sony Ericsson.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα