China Mobile: Ρεκόρ συνδρομητών, στα ύψη τα κέρδη

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 14:05

ΑΥΞΗΣΗ 22% αποτέλεσμα των νέων συνδρομητών ρεκόρ, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της China Mobile Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 17,6 δισ. γιουάν (2,3 δισ. δολ.) από 14,4 δισ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 205, φθάνοντας στα 77,7 δισ. γιουάν, από 65 δισ. γιουάν.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Wang Jianzhou, αύξησε τον αριθμό των συνδρομητών με τη διεύρυνση της κάλυψης των αγροτικών περιοχών κατά περίπου 900 εκατ. ανθρώπους. Η China Mobile ενδέχεται να αντιμετωπίσει την ανταγωνισμό για τους συνδρομητές, μετά από την κατάθεση αιτήσεων για άδειες κινητής τηλεφωνίας από τις εταιρείες σταθερής, όπως την China Telecom Corp. και την China Netcom Group Corp. (Hong Kong) Ltd.

Η εταιρεία εμφάνισε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης χρηστών τον μήνα που πέρασε, αυξάνοντας κατά 5,12 εκατ. τους συνδρομητές, στα 316,1 εκατομμύρια. Οι αριθμοί των συνδρομητών αυξήθηκαν κατά 14,9 εκατ. το πρώτο τρίμηνο σε μέσο όρο περίπου 5 εκατ. συνδρομητές τον μήνα, περισσότερους από τον πληθυσμό του Βερολίνου.

Η Κίνα, είναι η μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, από αριθμό συνδρομητών, όπου 473,9 εκατ. άνθρωποι ήταν συνδρομητές έως τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα