British Airways: Σκέψεις για την εξαγορά της Iberia

Μαζί με εταιρείες επενδύσεων
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 10:17

ΣΚΕΨΕΙΣ για προσφορά εξαγοράς της Iberia Lineas Aereas de Espana SA με όμιλο εταιρειών επενδύσεων κάνει η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, British Airways Plc.

Οποιαδήποτε ομάδα που κάνει προσφορά είναι πιθανόν να συμπεριλάβει ένα ή περισσότερους Ισπανούς συνεργάτες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει λάβει τελική απόφαση για το μέλλον του μεριδίου 10% και τον αριθμό των δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένου και του μεριδίου της, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Λονδίνο όπου εδρεύει.

Οι προορισμοί στη Λατινική Αμερική της Iberia, καθιστά τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας στόχο για τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Lufthansa AG, της TPG Inc. και της British Airways, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Fernando Conte. Η British Airways και η Iberia αποτελούν μέλη της συνεργασίας «One World Alliance», στην οποία μετέχει η American Airlines της AMR Corp.

Οποιαδήποτε προσφορά δεν θα περιλαμβάνει επιπλέον επένδυση κεφαλαίου στην αεροπορική εταιρεία, είπε η British. Η αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας, αρνήθηκε να αναφέρει την επωνυμία των εταιρειών επενδύσεων που προσέγγισε. Η British Airways δεσμεύεται καθώς το θέμα είναι εμπιστευτικό, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο Λονδίνο, Thomas Coops.

H εταιρεία επενδύσεων των ΗΠΑ, TPG, παλαιότερα γνωστή ως Texas Pacific Group, σκέφτεται να κάνει προσφορά 3,4 δισ. ευρώ (4,6 δισ. δολ.) για την Iberia καθώς οι υπερατλαντικές αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται για μεγαλύτερη πρόσβαση στους προορισμούς. Οι μετοχές της Iberia έχουν σημειώσει άνοδο 43% από την έναρξη του έτους, καθώς εικάζεται ότι νέα αντιμετώπιση της αεροπορίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης, θα σηματοδοτήσει συγχωνεύσεις στον κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα