S&P: Στο ΑΑ η πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας

Καθώς μειώνεται το έλλειμμα
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 10:30

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας, στο ΑΑ, το τρίτο υψηλότερο επίπεδο, προχώρησε η Standard & Poor's, μετά τη μείωση του δανεισμού από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των εταιρικών κερδών.

Η αύξηση από το επίπεδο του ΑΑ- ήταν η πρώτη της S&P από το 1975, όταν το επίπεδα πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας ήταν το υψηλότερο, στο ΑΑΑ. Η Ιαπωνία, υποβαθμίστηκε τρεις φορές από τον Φεβρουάριο του 2001 έως τον Απρίλιο του 2002, καθώς η οικονομική ανάπτυξης συρρικνώθηκε εν μέσω του αντιπληθωρισμού, αλλά και της δυσκολίας των τραπεζών να διευθετήσουν τα επισφαλή τους δάνεια.

Σήμερα η S&P είπε ότι το τραπεζικό σύστημα που επανήλθε σε «καλή κατάσταση» στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου, θα αναπτυχθεί περίπου 2%, με τον διπλάσιο ρυθμό κατά τη διάρκεια της δεκαετία, μετά τη «φούσκα» της οικονομίας πριν από 16 χρόνια. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Σίνζο Αμπε, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την οικονομία εάν βρει την πολιτική βούληση να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει τις δαπάνες, σύμφωνα με την S&P.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 118,36 ανά δολάριο στις 4:08 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 118,86 που ήταν πριν από την ανακοίνωση για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,68%.

Η Moody's κατατάσσει τώρα την Ιαπωνία στο A2, τρία επίπεδα χαμηλότερα από το επίπεδο της S&P και η Fitch Ratings της δίνει το τέταρτο υψηλότερο επίπεδο του ΑΑ-.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα