Αξιωματούχος Fed: Η παραλλαγή Δέλτα απειλεί την παγκόσμια ανάκαμψη

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 11:28
UPD:11:30
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού δεν έχει προκαλέσει ανησυχία μόνο στην επιστημονική κοινότητα και τις κυβερνήσεις των χωρών που πλήττει.

Κορυφαίο στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προειδοποίησε για την πιο μολυσματική ως τώρα παραλλαγή του κορωνοϊού, η διάδοση της οποίας σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ορισμένα μέρη του κόσμου συνιστούν απειλή για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Η Μέρι Ντέιλι συνέστησε επίσης την προσοχή στην άρση της νομισματικής στήριξης για την οικονομία των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη προς τα εμπρός είναι ότι δηλώνουμε πρόωρα τη νίκη επί του Covid», δήλωσε στους Financial Times η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Η ίδια στάθηκε στους αγώνες για τον περιορισμό του ιού στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες. Οι αυξανόμενες μολύνσεις και οι καθυστερημένες εκστρατείες εμβολιασμού στο εξωτερικό περιορίζουν την οικονομική ανάκαμψη και θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, είπε.

«Εάν η παγκόσμια οικονομία. . . δεν μπορεί να εξασφαλίσει. . . υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και να αφήσει πραγματικά τον Covid πίσω, τότε αυτό είναι κόντρα άνεμος στην ανάπτυξη των ΗΠΑ », δήλωσε. «Οι καλοί αριθμοί για τους εμβολιασμούς είναι καταπληκτικοί, αλλά κοιτάξτε όλες τις τρύπες εκεί όπου αυτό δεν συμβαίνει ακόμη».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα