Bocom: Προς άντληση 3,3 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 13:51

ΠΟΣΟΝ έως 25,2 δισ. γιουάν (3,3 δισ. δολ.) από την πώληση μετοχών στη Σαγκάη, ενδέχεται να αντλήσει η Bank of Communications Co., η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα από πλευράς περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η τράπεζα που εδρεύει στη Σαγκάη, γνωστή ως Bocom, θα πουλήσει 3,19 δισ. νέες μετοχές προς 7 γιουάν έως 7,9 γιουάν ανά μετοχή, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Οι ίδιοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Σαγκάης, που αναμένεται αργότερα σήμερα. Η πώληση, αξιολογεί την Bocom στα 51 δισ. δολάρια.

Η Bocom αποτελεί το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα του ενθουσιασμού των επενδυτών για κινεζικές τράπεζες, μετά την άντληση 5,4 δισ. δολ. την εβδομάδα που πέρασε από την China Citic Bank Corp, κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στον κόσμο. Οι κινεζικές τράπεζες από τον Ιούνιο του 2005 έχουν πουλήσει μετοχές αξίας 58 δισ. δολ., καθώς οι δείκτες των τοπικών Χρηματιστηρίων, σημείωσαν τριπλάσια άνοδο και η επιτάχυνση της οικονομίας ώθησε στα ύψη τη ζήτηση για δάνεια και για παροχή οικονομικών υπηρεσιών.

Η Bocom προσφέρει μερίδιο 6,51% στους επενδυτές της χώρας, με έκπτωση από 4,7% έως 15,6%, στην τιμή κλεισίματος των 8,39 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η τράπεζα, θα καταστεί η ένατη της οποίας οι μετοχές θα διαπραγματευθούν στα Χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν.

Tον περασμένο μήνα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 33% το 2006, φθάνοντας στα 12,3 δισ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα