Aύξηση εσόδων - κερδών προβλέπει η Εθνική

Επιχειρησιακό σχέδιο 2007- 2009
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 15:40
UPD:15:42

Γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες περιστρέφεται η στρατηγική του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την επίτευξη των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου 2007-2009:

- Αύξηση εσόδων

- Λειτουργική αποτελεσματικότητα

- Αποτελεσματική απορρόφηση των εξαγορών και εκμετάλλευση συνεργιών

- Αποτελεσματική διαχείριση εποπτικών κεφαλαίων

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική που έχει αναπτυχθεί θα επιτρέψει στον Όμιλο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να θεμελιώσει τη θέση του στην Ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά.

Οι εγχώριες χορηγήσεις αναμένεται να αυξηθούν με ρυθμό άνω του 16% ετησίως και με διπλάσιο ρυθμό στην ΝΑ Ευρώπη και στην Τουρκία. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αναμένεται να κινηθεί στο τέλος της περιόδου (2007 - 2009) κοντά στις 400 μονάδες βάσης.

Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα του Ομίλου αναμένεται να αυξηθούν με ρυθμό άνω του 20% ετησίως και ο δείκτης αποτελεσματικότητας αναμένεται να πέσει κάτω από 44%.

Η κερδοφορία αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό άνω του 30% ετησίως.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής, παρά την αναμενόμενη δυναμική αύξηση του όγκου των εργασιών, η εφαρμογή πιο αποτελεσματικών πρακτικών ανάκτησης δανείων σε καθυστέρηση σε συνδυασμό με τη διαγραφή παλαιών μη εξυπηρετούμενων δανείων θα συντελέσουν ώστε ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων να μειωθεί και να συγκλίνει με τα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Τέλος, στόχο αποτελεί το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου να επεκταθεί σε περίπου 2000 καταστήματα μέχρι το 2009.

Τα παραπάνω θα επιχειρηθούν μέσα σε ένα περιβάλλον αυστηρού ελέγχου του επιχειρηματικού κινδύνου, αναβαθμισμένων λειτουργιών εσωτερικού ελέγχου και βέλτιστης πρακτικής στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα