Πρωταγωνιστούν τα ομόλογα - Παρέμβαση ΣΕΒ

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 16:33

Το αίτημα για την ισόποση επιστροφή των χρημάτων που απώλεσαν τα ταμεία μέσω των δομημένων ομολόγων, ζητώντας να πληρώσουν τις προμήθειες αυτοί που ευθύνονται, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο περιθώριο των εργασιών της περιφερειακής συνδιάσκεψης ευρωπαϊκών συνδικάτων (UNA EUROPA), που κήρυξε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι η ΓΣΕΕ έχει αναθέσει σε ομάδα νομικών να γνωματεύσει για τις απώλειες των ομολόγων, αλλά και να προωθήσει τις αγωγές και τις μηνυτήριες αναφορές στα εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη ζητήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να ενημερώσουν για τις θέσεις τους, ενώ αύριο συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για να οργανώσει την απεργιακή δράση των συνδικάτων την Πρωτομαγιά και στις 15 Μάη.

Η Μαρία Δαμανάκη έκανε λόγο για «ομολογία της κυβέρνησης στο ζήτημα των ομολόγων» αλλά και για απώλειες 42 εκατομ. ευρώ σε ένα μόνο ταμείο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/23/1326669.htm .

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας αντίστοιχα σημείωσε ότι «η παρουσία του κ. Τσιτουρίδη ως εκπροσώπου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης (στη συνδιάσκεψη) λύνει απορίες».

Το θέμα περί υποβολής παραίτησης από τον υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη στη διάθεση του πρωθυπουργού, τέθηκε με ερώτηση σήμερα στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Το θέμα έχει απαντηθεί, δεν έχω κάτι νεώτερο να πω», δήλωσε ο Ευ.Αντώναρος, ενώ τόνισε ότι «μελετώνται όλες οι παράμετροι της πρότασης, με κριτήριο την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που ενδεχομένως έχουν προκύψει στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τη διάθεση του ομολόγου στη δευτερογενή αγορά».

Σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα των «Νέων» (κατά το οποίο, ενώ το ομόλογο άξιζε 238 εκ.ευρω, πωλήθηκε στα Ταμεία στην τιμή των 280 εκ.ευρω) ο εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «έχει διαπιστωθεί πως στην υπόθεση συνέβησαν υπερτιμολογήσεις. Για τον λόγο αυτό, εξ άλλου, γίνεται έρευνα».

«Εμείς ζητάμε να δοθούν όλες -όχι μία- όλες οι συμβάσεις στη δημοσιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/23/1326753.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/23/1326689.htm .

«Ο Πρωθυπουργός έχει ολοκληρωμένη εικόνα, γνωρίζει καλά τα θέματα και όταν θα κρίνει, θα πάρει τις αποφάσεις του», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει πολιτική ευθύνη για το θέμα των ομολόγων.

Παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ. Εκανε λόγο για μεγάλο σκάνδαλο και τάχθηκε υπέρ εκλογών http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/23/1326769.htm .

Ενημέρωση την Τετάρτη της Διαρκρούς Επιτροπής Κονωνικών Υποθέσεων από τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββα Τσιτουρίδη, τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου –αρμόδιο για το συντονισμό και την εποπτεία των Ασφαλιστικών Ταμείων, Ευγένιο Παπαδόπουλο και τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Παναγιώτη Θωμόπουλο, σχετικά με τη διαχείριση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Στις 18.00' της ίδιας ημέρας ακρόαση του Ταξίαρχου, κ. Νικολάου Μπλάνη, πρώην προέδρου του Επικουρικού Ταμείου Ελληνικής Χωροφυλακής (Ε.Τ.Ε.Χ.), του Αντιστρατήγου, κ. Γεωργίου Αγγελάκου, πρώην προέδρου του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών (Τ.Α.Α.), του κ. Νικολάου Τσουράκη, πρώην προέδρου του Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Τ.Α.ΞΥ.), του κ. Γεωργίου Οικονομόπουλου, πρώην προέδρου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Κ.), του κ. Ηλία Ντάβαρη, πρώην προέδρου του Ταμείου Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑ.Π.Ε.Α.Π.Ι.), του κ. Ευάγγελου Περουτσέα, πρώην προέδρου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.), του κ. Βασιλείου Βαβυλουσάκη, προέδρου του Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (Τ.Α.Ν.Π.Υ.), του κ. Γεωργίου Φλωράτου, πρώην προέδρου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Α.Ε. Οινοποιίας – Ζυθοποιίας – Οινοπνευματοποιίας (Τ.Ε.Α.Π.Ο.Ζ.Ο.), του κ. Νικολάου Καλαϊτζίδη, πρώην προέδρου του Ταμείου Σύνταξης και Αυτασφάλισης Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), του κ. Ταξιάρχη Κοκορέ, πρώην προέδρου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίας Τροφίμων (Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ.), του κ. Κωνσταντίνου Τσίνα, προέδρου του Ταμείου Αρωγής Προσωπικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (Τ.Α.Π.Ο.Τ.Ε.), του κ. Απόστολου Κώτση, πρώην προέδρου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Α.Π.Ο.Κ.Α.) και του κ. Βασιλείου Παπαχρήστου, προέδρου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (Τ.Ε.Α.Κ.Δ.Π.Υ.Κ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα