ΔΕΗ: Με 10% η EBRD στη SENCAP

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 18:53
UPD:18:56

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ ενέκρινε με απόφασή του τους όρους συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο μετοχικό κεφάλαιο της SENCAP Α.Ε.

Ως εκ τούτου, η νέα μετοχική σύνθεση της εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής: ΔΕΗ ΑΕ 45%, ContourGlobal LLC 45% και EBRD 10%.

Υπενθυμίζεται ότι επί θητείας Μανιατάκη, η ΔΕΗ συνέστησε την μεικτή εταιρεία Sencap, σε συνεργασία με την αμερικανικών συμφερόντων ContourGlobal. Με την εταιρεία αυτή και σε συνεργασία με την ιταλική ΕNEL, ήδη η ΔΕΗ συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάπτυξη λιγνιτωρυχείων και την κατασκευή νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στο Κόσσοβο.

Η EBRD είναι ένα διεθνές χρηματοοικονομικό ίδρυμα με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, στο οποίο μετέχουν 60 χώρες και δύο υπερεθνικές οργανώσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB). Εχει παρουσία σε 27 χώρες με συνολικά πραγματοποιηθείσες επενδύσεις ύψους € 33,3 δισ. από το 1991 στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Ρωσία και στις χώρες της Κεντρικής Ασίας. Είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με δεσμευμένα κεφάλαια ύψους € 20 δισ. για χρηματοδότηση και ανάπτυξη έργων σε αυτή την περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα