Yell: Πτώση ρεκόρ των μετοχών

Μετά την προοπτική για χαμηλότερα έσοδα στις ΗΠΑ
Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 11:13

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ρεκόρ σημείωσαν οι μετοχές της Yell Group Plc μετά την ανακοίνωση της εταιρείας έκδοσης τηλεφωνικών καταλόγων, ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα συρρικνωθεί φέτος, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως 107 πένες, ποσοστό 17%, φθάνοντας στις 505,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 509 πένες η μία στις 8:22 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση που σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους τον Ιούλιο του 2003, μειώνοντας κατά περίπου 800 εκατ. λίρες (1,6 δισ. δολ.) τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Η Yell εκτιμά ότι η ανάπτυξη των εσόδων της στις ΗΠΑ θα είναι περίπου 3%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των εξαγορών, τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Αγγλία.

Η αύξηση του ανταγωνισμού θα μας επηρεάσει ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, John Condron, στην ανακοίνωσή του.

Η Yell είπε ότι οι δραστηριότητές της στη Βρετανία και την Ισπανία θα διατηρηθούν.

Η εταιρεία, που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης στις 22 Μαΐου, επανέλαβε ότι αυτά θα διαμορφωθούν εντός των προβλέψεων των αναλυτών, για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα