Ισπανία: Σημαντικές απώλειες των μετοχών του real estate

Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 13:07

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ισπανικές μετοχές μετά τις σημαντικές απώλειες των μετοχών της Astroc Mediterraneo SA κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα την Βαλέντσια, αποτέλεσμα των ανησυχιών για την ισχύ της αγοράς ακίνητης περιουσίας της χώρας.

Οι μετοχές της Grupo Inmocaral SA και της Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, οδηγούσαν την πτώση.

Ο IBEX 35 Index υποχώρησε 302,5 μονάδες, ποσοστό 2%, φθάνοντας στις 14.684,6 μονάδες στις 10:45 π.μ., στη Μαδρίτη, τοπική ώρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διακύμανση μεταξύ των λοιπών αγορών, συμπεριλαμβανομένων και των παγκοσμίων δεικτών. Στην Πορτογαλία, ο PSI-20 Index υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 12.115,49 μονάδες.

Οι μετοχές της Astroc υποχώρησαν έως 25%, μετά την πτώση τους κατά 37% χθες. Οι μετοχές της Grupo Inmocaral SA, της δεύτερης μεγαλύτερης κτηματομεσιτικής εταιρείας της Ισπανίας, απώλεσαν έως 18%. Οι μετοχές της Montebalito SA, μιας ακόμη ισπανικής εταιρείας real estate απώλεσαν έως 18%.

Απώλειες 45 σεντς, ποσοστό 2,5%, σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, Banco Bilbao, φθάνοτνας στα 18,17 ευρώ η μία.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Santander Central Hispano SA μετά το δημοσίευμα ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η Royal Bank of Scotland Group Plc και η Fortis ετοιμάζονται να καταθέσουν προσφορά για την εξαγορά της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro Holding NV.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα