Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων ημερών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την μείωση των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι η ζήτηση θα περιοριστεί στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας.

Οι μετοχές της Τoyota Motor Corp., που πραγματοποιεί το 1/3 των συνολικών της πωλήσεων στη Βόρειο Αμερική και της Hon Hai Precision Industry Co., της μεγαλύτερης εταιρείας εξαγωγής ηλεκτρονικών της Ταϊβάν, οδηγούσαν την πτώση. Οι μετοχές της KDDI Corp., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, εμφάνισαν τη μεγαλύτερη πτώση σε έξι μήνες, μετά την ανακοίνωση για ζημίες το τέταρτο τρίμηνο. Οι μετοχές της Nissan Motor Co., καταποντίστηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, καθώς αναμένεται μείωση των κερδών της.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι 33 κλάδοι του δείκτη Topix, εκτός από έναν και οι δείκτες στη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, υποχώρησαν μετά τις χθεσινές κυβερνητικές εκθέσεις στις ΗΠΑ, τα στοιχεία των οποίων υστέρησαν των προβλέψεων. Οι ιαπωνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον μήνα που πέρασε με τον χαμηλότερο ρυθμό σε δύο χρόνια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,6%, φθάνοντας στις 146,97 μονάδες στις 12:09 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, θέτοντας τέλος στην άνοδο 0,6% τριών ημερών. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες και το Χονγκ Κονγκ, ενώ στη Μαλαισία, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, λόγω εορτής.

Στην Ιαπωνία, Topix και Nikkei 225 υποχώρησαν 1%. Ο Kospi υποχώρησε 0,4% από τα επίπεδα ρεκόρ στη Ν. Κορέα, όπου σημερινή έκθεση έδειξε ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,9% το πρώτο τρίμηνο και εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex υποχώρησε 0,4% από τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον της μιας εβδομάδας.

Χθες η National Association of Realtors ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός πώλησης των έτοιμων κατοικιών στις ΗΠΑ, υποχώρησε 8,4% τον Μάρτιο, στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών και το Conference Board ανακοίνωσε ότι ο δείκτης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών υποχώρησε στο 104 τον Απρίλιο και στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών. Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον δείκτης S&P 500 κατά 0,52 μονάδες χαμηλότερα, στις 1.480,41 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα