Bank of East Asia: 238 εκατ. δολ. για μερίδιο στην Affin

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 09:57

ΣΤΗΝ αύξηση του μεριδίου της στην Affin Holdings Bhd. στο 25%, θα προχωρήσει η Bank of East Asia Ltd., η Τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, αποκτώντας μεγαλύτερη πρόσβαση στην ισλαμική τραπεζική αγορά της χώρας.

Η Bank of East Asia θα δαπανήσει 1,86 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (238 εκατ. δολ. ΗΠΑ) αγοράζοντας νέες και υπάρχουσες μετοχές στην Affin για να αυξήσει την κυριότητά της από περίπου 4%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Bank of East Asia. Η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει ίδια κεφάλαια για την αγορά.

Οι ξένες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. έκαναν εξαγορές στη Μαλαισία, αφού τις προσήλκυσε η αύξηση του πλούτου σε μια οικονομία που προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 6% φέτος. Επίσης η χώρα αποτελεί ασιατικό κέντρο της ισλαμικής τραπεζικής, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομικές βιομηχανίες.

Η εξαγορά αξιολογεί την Affin σε περίπου 1,3 φορές των περιουσιακών της στοιχείων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η συμφωνία αποτελεί θέμα έγκρισης των μετόχων της Affin, αλλά και των αρμοδίων αρχών στη Μαλαισία και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την Bank of East Asia.

H Affin με έδρα την Κουάλα Λουμπούρ, άρχισε διαπραγματεύσεις με την Bank of East Asia τον Νοέμβριο. Οι μετοχές της Affin έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 32%. Σήμερα, στις 12:28 μ.μ., τοπική ώρα, σημείωσαν άνοδο 3,3%, φθάνοντας στα 2,53 ρίνγκιτ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα