Honda: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 10:21

ΚΕΡΔΗ 176,2 δισ. γιέν (1,48 δισ. δολ.) εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, αυξήθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 20% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 219,5 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Honda. Κατά μέσον όρο 17 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 141,1 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 9%, φθάνοντας στα 3,09 τρισ. γιέν.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Takeo Fukui, κέρδισε πελάτες στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της Honda, από την General Motors Corp. και την Ford Motor Co., με τα μοντέλα CR-V και Accord. Σημειώνεται ότι το 70% των λειτουργικών κερδών της Honda πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία ευνοήθηκε από την υποχώρηση 2,1% του γιέν έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οι πωλήσεις της Honda στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 6,1% φθάνοντας στα 354.208 αυτοκίνητα την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Την ίδια περίοδο οι πωλήσεις της Toyota Motor Corp., αυξήθηκαν 11,2% και της Nissan Motor Co. κατά 6%.

Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις του CR-V της Honda αυξήθηκαν 43%, φθάνοντας στα 47.572 οχήματα το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ οι πωλήσεις του Accord αναρριχήθηκαν 17,2%, φθάνοντας στα 92.590 οχήματα.

Η Honda προβλέπει ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ θα αυξηθούν 3%, φθάνοντας στο 1,56 εκατ. οχήματα το 2007, καθώς λανσάρει το πρώτο ανασχεδιασμένο μοντέλο της Accord σε πέντε χρόνια. Η εταιρεία θα αρχίσει να πουλά τη νέα έκδοση του Fit διεθνώς, αργότερα μέσα στο έτος.

Το μερίδιο αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,6 μονάδες, φθάνοντας στο 9,1% το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, αποσπώντας μερίδιο από την GM και την Ford.

Αντιθέτως τα καθαρά κέρδη της ανταγωνίστριας της Honda, Nissan Motor Co., της τρίτης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας το τέταρτο τρίμηνο, μειώθηκαν 33%, φθάνοντας στα 101,6 δισ. γιέν (857 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg. Πριν από ένα έτος, τα κέρδη της Nissan αυξήθηκαν από τα έκτακτα κέρδη 17 δισ. γιέν, αποτέλεσμα της πώλησης μετοχών της Nissan Diesel Motor Co., στην Volvo AB. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 31%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 3,46 τρισ. γιέν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Η Nissan θα ανακοινώσει αύριο στις 3:20 μ.μ. τα αποτελέσματά της, ενώ στις 9 Μαΐου στις 3 μ.μ., ώρα Τόκυο, θα ανακοινώσει τα αντίστοιχα η Toyota Motor Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα