Sharp: 15% η αύξηση των κερδών στο σύνολο της χρήσης

Από τις πωλήσεις των τηλεοράσεων Aquos LCD
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 10:44

ΑΥΞΗΣΗ 15% σημείωσαν τα ετήσια κέρδη της Sharp Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας της Ιαπωνίας που παράγει οθόνες με υγρούς κρυστάλλους, αποτέλεσμα των πωλήσεων μεγαλύτερων τηλεοράσεων υψηλής πιστότητας, όπως των Aquos.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 101,7 δισ. γιέν (860 εκατ. δολ.) την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 88,7 δισ. γιέν πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Οσάκα. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 12%, φθάνοντας στα 3,13 τρισ. γιέν.

Ο Mikio Katayama, που έγινε αυτόν τον μήνα πρόεδρος της εταιρείας, μετά τη διοίκηση του σκέλους LCD της εταιρείας για τέσσερα χρόνια, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε μεγαλύτερες οθόνες για να ανταγωνιστεί την Samsung Electronics Co. και τη Sony Corp. στην παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων LCD, αξίας 70 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία είπε σήμερα ότι θα επενδύσει 197 δισ. δολ. σε εργοστάσια, λιγότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για επενδύσεις 200 δισ. γιέν.

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, αυξήθηκαν 14%, φθάνοντας στα 186,5 δισ. γιέν, σύμφωνα με την Sharp.

Για τη χρήση που άρχισε την 1η Απριλίου, η Sharp προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα είναι 105 δισ. γιέν, σε πωλήσεις ύψους 3,4 τρισ. γιέν.

Απώλειες 1,1% σημείωσαν σήμερα οι μετοχές της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, φθάνοντας στα 2.270 γιέν η μία. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έγινε μετά το κλείσιμο των αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα