Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο Σ. Τσιτουρίδης

Εως την Πέμπτη ξεκαθαρίζει το τοπίο για το επίμαχο ομόλογο
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 10:55
UPD:11:05

Την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσουν σε λίγη ώρα ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ευγένιος Παπαδόπουλος και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Παναγιώτης Θωμόπουλος.

Στις 18:00 έχουν κληθεί σε ακρόαση πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη το βράδυ ή το αργότερο την Πέμπτη θα γίνει γνωστό ποιο θα είναι το μέλλον του επίμαχου ομολόγου δομημένης απόδοσης των 280 εκατ. ευρώ, όπως διαβεβαίωναν χθες κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών από την χθεσινή συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδας.

Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει από όλους του εμπλεκόμενους αν είναι δυνατό το συγκεκριμένο ομόλογο να επιστρέψει από την ίδια «διαδρομή» στο Γενικό Λογιστήριο. Δηλαδή από τα ταμεία που είχε καταλήξει να περάσει στην Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ στη συνέχεια τη γερμανική Hypoverheins Bank, την North Asset Management και τελικά την JP Morgan η οποία και θα το επιτρέψει στο ελληνικό δημόσιο.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος για το θέμα των ομολόγων είπε ότι αναμένει την ολοκλήρωση των τριών ερευνών που γίνονται δηλαδή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Επιτροπή κατά την καταπολέμησης κατά την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και της Εισαγγελίας πριν μιλήσει για το θέμα.

Επιτέθηκε μάλιστα και στο πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο με αφορμή τις προχθεσινές του δηλώσεις περί παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και «ανάγκης ξεκαθαρίσματος του σκηνικού» λέγοντας ότι οι εκλογές είναι θέμα των πολιτικών και όχι των επιχειρηματιών.

Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος παρέστη στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδας, δεν προέβη σε δηλώσεις για το θέμα των ομολόγων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα