Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΟ, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων, οδήγησαν τις μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής υψηλότερα και εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Honda Motor Co., ανακοίνωσαν βελτιωμένα κέρδη.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωσαν κέρδη για τέταρτη ημέρα. Οι μετοχές της Baoshan Iron & Steel Co., της υπ’ αριθμόν ένα εταιρείας παραγωγής κράματος, οδήγησαν τις μετοχές των χαλυβουργιών υψηλότερα μετά την ανακοίνωσή της για υπερδιπλάσια κέρδη, ενώ οι μετοχές της Honda όδευαν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη άνοδο σε τρεις εβδομάδες, μετά τα αποτελέσματά της που υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Οι δείκτες των εταιρειών ενεργείας και υλικών, εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών των 10 κλάδων που απαρτίζουν τον Morgan Stanley Capital International Asia- Pacific Index. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, με τον δείκτη CSI 300 Index στην Κίνα και τον Kospi στη Ν. Κορέα, να αναρριχώνται σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο MSCI αναρριχήθηκε 0,6%, φθάνοντας στις 147,68 μονάδες στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από το ράλι του 1% στις 18 Απριλίου που ώθησε το δείκτη σε επίπεδα ρεκόρ. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 17.365,64 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 0,5%.

Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ διεύρυναν το μεγαλύτερο μηνιαίο ράλι τους σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) πάνω από τις 13.000 μονάδες, για πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Being Co. και της Amazon.com Inc. για υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών κέρδη.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 7.860 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME), ενώ ο ψευδάργυρος κέρδισε 0,5%. Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγοράστρια σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, ενδέχεται να αυξήσει τις εισαγωγές της έως 20% φέτος, καθώς αυξάνεται η ζήτηση, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής της China Metallurgical Mining Enterprise Association.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα