Ευρωζώνη: «Τρέχουν» η μεταποίηση και οι προσλήψεις

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 12:28
UPD:12:32
REUTERS/YVES HERMAN

Με τον υψηλότερο ρυθμό για τουλάχιστον δύο δεκαετίες κατασκευαστές επιδιώκουν να προσλάβουν νέους υπαλλήλους τα ευρωπαϊκά εργοστάσια στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στη συνεχώς αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση που επιβαρύνει τις αλυσίδες εφοδιασμού και αυξάνει τις τιμές.

Αναλυτικότερα, η πρόθεση για προσλήψεις στην ευρωπαϊκή μεταποίηση αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό στην 24ετή ιστορία της μηνιαίας έρευνας του δείκτη για τη μεταποίηση (PMI) της IHS Markit. Τα εργοστάσια στην Αυστρία και την Ολλανδία πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη της απασχόλησης, όπως αναφέρεται.

Τα ευρήματα αποτελούν ένα αισιόδοξο σημάδι για την αγορά εργασίας στην Ευρώπη, όπου εκατομμύρια άνθρωποι στηρίζονται από κρατικά επιδοτούμενα προγράμματα.

Η IHS Markit αναθεώρησε επίσης τη συνολική ανάγνωση του δείκτη PMI για τη μεταποίησης της ευρωζώνης, από την προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, σε 63,4 μονάδες τον Ιούνιο. Πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση από τότε που άρχισε η διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η παραγωγική δραστηριότητα στο μπλοκ αυξήθηκε με ρυθμό ρεκόρ. Οι ανεκτέλεστες παραγγελίες και οι τιμές αυξήθηκαν με πρωτοφανή ρυθμό, σχολίασε ο Κρις Ουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.  Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι εταιρείες αύξησαν την παραγωγική ικανότητά ως απάντηση στη ζήτηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα