ABB: Υπερδιπλάσια κέρδη από την Ευρώπη

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 09:34

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη πραγματοποίησε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η ABB Ltd., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας στον κόσμο, καθώς εταιρείες κοινής ωφελείας στην Κίνα και την Ευρώπη επεκτάθηκαν και βελτίωσαν τα δίκτυά τους, για να ανταποκριθούν στον ρυθμό αύξησης της ζήτησης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 537 εκατ. δολ. από 204 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 429 εκατ. δολ. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 21% φθάνοντας στα 6,2 δισ. δολάρια.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Fred Kindle είπε στις 27 Ιανουαρίου ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ θα διατηρηθεί σταθερή, καθώς οι εταιρείες κοινής ωφελείας βελτιώνουν τα από δεκαετίας δίκτυά τους. Η Κίνα, θα δαπανήσει περίπου 90 δισ. δολ. για τη μεταφορά ενεργείας μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια, καθώς η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, διευρύνει τον τομέα ενεργείας, σύμφωνα με το σχόλιο αναλυτών της Deutsche Bank τον Οκτώβριο.

Η ΑΒΒ είπε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του 2007, αναμένεται να διατηρηθεί στα θετικά επίπεδα του 2006 και του πρώτου τριμήνου. Η ανάπτυξη παραγγελιών αναμένεται να περιοριστούν στο υπόλοιπο του έτους.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 67%, φθάνοντας στα 822 εκατ. δολ. και οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 26%, φθάνοντας στα 8,6 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της ABB έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 6%, έναντι ανόδου 14% των μετοχών της γερμανικής Siemens AG, της μεγαλύτερης εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης και 26% των μετοχών της γαλλικής Schneider Electric SA. Η χρηματιστηριακή αξία της ΑΒΒ είναι 50,6 δισ. ελβετικά φράγκα (42 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα