Nomura: Μείωση 74% των κερδών το δ' τρίμηνο

Μετά τη συρρίκνωση των προμηθειών και των αμοιβών
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 10:05

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό 74% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., καθώς μειώθηκαν οι προμήθειες και αμοιβές από την επενδυτική τραπεζική της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, υποχώρησαν στα 33,1 δισ. γιέν (279 εκατ. δολ.) από 128,6 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Nomura που εδρεύει στο Τόκυο. Η εταιρεία εμφάνισε 175,8 δισ. γιέν καθαρά για τη χρήση, χαμηλότερα, από τα επίπεδα ρεκόρ των 304,3 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο.

Τον μήνα που πέρασε η Goldman Sachs Group Inc., η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, ύψους 3,2 δισ. δολ. αποτέλεσμα των κερδών από τη διαπραγμάτευση μετοχών και τις αμοιβές από την επενδτυική τραπεζική.

Πέρυσι, η Nomura κατέλαβε την έκτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εξαγορές, της Goldman, της Citigroup Inc. και της Merrill Lynch & Co., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Σε επίπεδο αναδόχων η Nomura βοήθησε στην πώληση μετοχών αξίας 488,6 δισ. γιέν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, 24% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα