Siemens: Επίσημη έρευνα της χρηματιστηριακής αρχής των ΗΠΑ, SEC

Για υπεξαίρεση κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν σε δωροδοκίες και μίζες
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 10:41

Επίσημη έρευνα διέταξε η χρηματιστηριακή αρχή των ΗΠΑ, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) για τις δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου Siemens AG στις ΗΠΑ, σχετικά με το σκάνδαλο υπεξαίρεσης κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκίες ή μίζες με στόχο την εξασφάλιση συμβολαίων στο εξωτερικό.

«Η Siemens ενημερώθηκε ότι η ανεπίσημη έρευνα της SEC μετατράπηκε σε επίσημηm, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.

Η Siemens, είχε ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει αναθέσει στην ανεξάρτητη νομική εταιρεία Debevoise,να πραγματοποιήσει ανεξάρτητη έρευνα για τις κατηγορίες.

Εναντίον της Siemens, «εκκρεμούν» κατηγορίες ότι δαπάνησε περίπου 400 εκατ. ευρώ για δωροδοκίες και μίζες, προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, στο εξωτερικό.

Ο όμιλος έχει ήδη διαθέσει 63 εκατ. ευρώ για τη διεξαγωγή εσωτερικών ερευνών για την υπόθεση.

Λόγω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει, ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, Κλάους Κλάινφελντ, θα εγκαταλείψει τη θέση του, το αργότερο έως το φθινόπωρο, παρά τα «πολύ καλά» επιχειρηματικά αποτελέσματα στο τέλος του πρώτου τριμήνου της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα