ΑΒΝ Amro: Περισσότερες προσφορές για την πώληση της LaSalle

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 11:06

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ προσφορές για την LaSalle Bank το σκέλος της στο Σικάγο των ΗΠΑ, που συμφώνησε να πουλήσει στην Bank of America Corp., επιδιώκει η ABN Amro Holding NV, στόχος της μεγαλύτερης παρά ποτέ μάχης για εξαγορά στον τραπεζικό κλάδο.

«Η ABN Amro και οι σύμβουλοί της είναι ενεργά δεσμευμένοι στην επιδίωξη εναλλακτικών προσφορών από μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ και ξένες τράπεζες, οι οποίες ενδέχεται να ενδιαφέρονται για την LaSalle», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ολλανδική τράπεζα.

Η ABN Amro, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, αποτελεί το τίμημα του πολέμου μεταξύ της Barclays Plc και ομάδας εταιρειών, με επικεφαλής την Royal Bank of Scotland Group Plc.

Χθες η Royal Bank, η Santander Central Hispano SA και η Fortis είπαν ότι μπορούν να καταβάλουν 72,2 δισ. ευρώ (98,6 δισ. δολ.) σε μετρητά και μετοχές για την ABN Amro, καθιστώντας την πρότασή τους εξαρτημένη από την αντίστροφη πώληση της LaSalle. Ο όμιλος εταιρειών είπε ότι η προσφορά ήταν 13% υψηλότερη από όλες τις προσφορές που απεδέχθη η ABN Amro από την Barclays στις 23 Απριλίου.

Η παρούσα συμφωνία πώλησης επιτρέπει στην ABN Amro να αποδεχθεί υψηλότερη τιμή πώλησης για την LaSalle σε χρονική περίοδο δύο εβδομάδων. Η Bank of America έχει την δυνατότητα να προσαρμόσει την προσφορά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα