Nissan: Πρόβλεψη για ανάκαμψη το 2007

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 11:17

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη την τρέχουσα χρήση, αποτέλεσμα των αυξημένων πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, θα εμφανίσει η Nissan Motor Co., παραπαίοντας από την πρώτη μείωση κερδών μέσα σε επτά χρόνια.

Τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν 4,2%, φθάνοντας στα 480 δισ. γιέν (4 δισ. δολ.) το δωδεκάμηνο που λήγει στις 31 Μαρτιόυ, από 460,8 δισ. γιέν, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας που εδρεύει στο Τόκυο. Οι πωλήσεις πιθανόν να μειωθούν 1,6%, φθάνοντας στα 10,3 τρισ. γιέν, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η ανάκαμψη των κερδών, ενδέχεται να βοηθήσει τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Carlos Ghosn, να επαναφέρει την εμπιστοσύνη μετά την αποτυχία να πραγματοποιήσει κέρδη και πωλήσεις εντός των προβλέψεων για πρώτη φορά από την ανάληψη της θέσης του, το 2000. H Nissan εκτιμά ότι οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της, θα αυξηθούν 6,3% φέτος, αντιστρέφοντας την πτώση.

Η Nissan, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 46% το τέταρτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των χαμηλότερων από ότι αναμενόταν πωλήσεων. Η κατασκευάστρια των οχημάτων Altima, πραγματοποιεί έως το 65% των λειτουργικών της κερδών στις ΗΠΑ.

Η υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου πέρυσι, βοήθησε στην προστασία των κερδών της Nissan με την αύξηση της αξίας των πωλήσεών της στο εξωτερικό. Το αδύναμο γιέν τόνωσε τα λειτουργικά κέρδη κατά 70,8 δισ. γιέν για το σύνολο της χρήσης, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Nissan βασίζει τις προβλέψεις της την τρέχουσα χρήση στις συναλλαγματικές ισοτιμίες των 117 γιέν έναντι του δολαρίου και των 148 γιέν έναντι του ευρώ.

Χθες η ανταγωνίστριά της Honda Motor Co. προέβλεψε ότι τα κέρδη θα μειωθούν 2,9% στα 575 δισ. γιέν την χρήση που λήγει τον Μάρτιο, καθώς εκτιμά ότι το γιέν θα ισχυροποιηθεί στα 115 έναντι του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα