Taiwan Semiconductor: 42% η μείωση των κερδών

Μετά τη μείωση των παραγγελιών από τους πελάτες της
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 11:31

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μείωση των κερδών της το πρώτο τρίμηνο, από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, εμφάνισε η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ κατόπιν παραγγελίας στον κόσμο, καθώς οι παραγγελίες μειώθηκαν από τους πελάτες της, με πρώτη την Motorola Inc., σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τα στοκ τους.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 42%, φθάνοντας στα 18,8 δισ. δολ. Ταϊβάν (567 εκατ. δολ.) ή 73 σεντς του δολ. της Ταϊβάν ανά μετοχή, από 32,2 δισ. δολ. Ταϊβάν ή 1,26 δολ. Ταϊβάν ανά μετοχή (αναθεωρημένα στοιχεία), πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας . Κατά μέσον όρο 16 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη 20,7 δισ. δολ. Ταϊβάν.

Αυτήν την εβδομάδα η Texas Instruments Inc, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ για κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, πελάτης της Τaiwan Semiconductor, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, καθώς αυξήθηκαν τα αποθέματα και προέβλεψε ότι οι παραγγελίες θα ανακάμψουν την τρέχουσα περίοδο. Ο πρόεδρος της Taiwan Semiconductor, Morris Chang, επένδυσε σε τελευταία τεχνολογία για να αυξήσει τη δυναμικότητα και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα