Hynix: Κορεσμός στα chip, χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 11:47

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών αύξηση σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο, Hynix Semiconductor Inc., εξ αιτίας του κορεσμού, που οδήγησε χαμηλότερα τις τιμές των τσιπ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 45%, φθάνοντας στα 418 δισ. ουόν (451 εκατ. δολ.) από 289 δισ. ουόν πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ν. Κορέα. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι θα σημειώσουν αύξηση μεγαλύτερη του 20%. Οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των πωλήσεων θυγατρικών της στο εξωτερικό, αυξήθηκαν 60%, φθάνοντας στα 2,42 τρισ. ουόν.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 0,2%, φθάνοντας στα 32.150 ουόν από άνοδο 0,7% που σημείωσε ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Ν. Κορέας, Kospi στις 12:15 μ.μ., ώρα Σεούλ.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 3,1%, φθάνοντας στα 388 δισ. ουόν.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι τιμές των τσιπ για κομπιούτερ πιθανότατα μειώθηκαν περίπου 30% από το πρώτο τρίμηνο, όταν είχαν υποχωρήσει 27%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε άλλη της ανακοίνωση η Hynix ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 4,6 τρισ. ουόν για να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 3,8 τρισ. ουόν έως τον Ιούλιο του 2009 για την κατασκευή μονάδας και 792 δισ. ουόν έως το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους για την αναβάθμιση των εργοστασίων που ήδη έχει, σύμφωνα με την ίδια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα