Συμφωνία με Ινδία για την προώθηση των επενδύσεων

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 14:01

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την προώθηση και την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων υπέγραψαν ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας και ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Ινδίας, Αμπντούλ Καλάμ.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Καλάμ δήλωσε ότι την επόμενη δεκαετία η Ινδία πρόκειται να επενδύσει 300 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα των υποδομών.

Σε κοινές δηλώσεις τους οι δύο πρόεδροι υπογράμμισαν τον κοινό στόχο Ελλάδας και Ινδίας οι εμπορικές συναλλαγές να φτάσουν και να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2010.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπούλιας, Ελλάδα και Ινδία θα αγωνιστούν από κοινού για την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, ένα πρόβλημα που θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και που ντροπιάζει την κοινωνία μας.

Οι τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε, πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας, είναι πολλοί καθώς η Ινδία ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του τουρισμού και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, όπου κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα