Διαψεύδει καταβολή προμήθειας στην JP Morgan πριν από την έκδοση

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 15:16
UPD:21:22

«Δεν προκύπτει θέμα πρωθύστερης, της έκδοσης του ομολόγου, προμήθειας από τα στοιχεία που παραθέτει «το Βήμα». Είναι προφανές, πως όλοι οι όροι κάθε δανείου συμφωνούνται λίγο πριν από την τελική έκδοση. Με το δημοσίευμά της η εφημερίδα, ή δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα, ή καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία εντυπώσεων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα του «Βήματος», κατά το οποίο εισεπράχθη προμήθεια 20 εκατ. ευρω πριν εκδοθεί το ομόλογο.

Σε συναφές ερώτημα, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπενθύμισε δε παλαιότερη ανακοίνωση στην οποία υπογραμμιζόταν πως «δεν καταβλήθηκε καμιά προμήθεια, ούτε έξοδα πάσης φύσεως».

«Η ημερομηνία έκδοσης του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία ενεργοποίησης της συμφωνίας ανταλλαγής επιτοκίου (effective date) είναι η 22/2/2007, όπως αναφέρεται στις σχετικές συμβάσεις. Συνεπώς, σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία ανταλλαγής επιτοκίου είναι ισχυρή αποκλειστικά και μόνο από 22/2/2007», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), απαντώντας στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η JP Morgan ενεργοποίησε τη συμφωνία ανταλλαγής επιτοκίου (swap) νωρίτερα από τις 22-2-2007, ημέρα που εκδόθηκε το ομόλογο και προείσπραξε την προμήθεια της αναδοχής της έκδοσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα