Πρόσκληση Καπράλου στα χρηματιστήρια της Ν.Α. Ευρώπης για ενιαία αγορά

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 15:31

Το όραμά μας είναι η ίδρυση μιας ενιαίας κεφαλαιαγοράς στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, που θα διατηρεί τα χαρακτηριστικά μιας αναδυόμενης αγοράς. Το μέγεθος αυτής της αγοράς θα καταστήσει εφικτή την προσέλκυση μέρους της ρευστότητας που κατευθύνεται προς τις αναδυόμενες αγορές, τόνισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

«Σστη γειτονιά μας, τη νοτιοανατολική Ευρώπη, έχουμε την συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού και του Κυπριακού Χρηματιστηρίου. Το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία της Κοινής Πλατφόρμας με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με απόλυτη επιτυχία, και έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του για συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς του 44% που τίθεται προς πώληση», ανέφερε ο κ. Καπράλος.

«Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τα χρηματιστήρια της νοτιοανατολικής Ευρώπης να συμμετάσχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια, μέσω της υιοθέτησης της Κοινής Πλατφόρμας και της συμμετοχής στην υποδομή των αγορών Ελλάδας και Κύπρου, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση γρήγορα και με χαμηλό κόστος στη διεθνή ρευστότητα, να ανοίξουν τις αγορές τους σε νέα προϊόντα, διατηρώντας παράλληλα την λειτουργική τους ανεξαρτησία και μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα