Συμφωνίες συνεργασίας με Ινδία

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 17:25

ΣΥΜΦΩΝΙΑ επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Ενέργειας της Ινδίας Βίλας Μουτεμουάρ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Ινδίας, Αμπντούλ Καλάμ, στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Σιούφας, με τη συμφωνία αυτή τα δύο κράτη θα ενισχύσουν και θα αναπτύξουν την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία, υλοποιώντας, μεταξύ άλλων, κοινά ερευνητικά κέντρα και έργα τεχνολογικής ανάπτυξης, προωθώντας τις ανταλλαγές επιστημόνων, ερευνητών και εμπειρογνωμόνων και διοργανώνοντας συναντήσεις, συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και εκθέσεις σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/26/1328108.htm .

Υπεγράφη επίσης συμφωνία για την προώθηση και την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων με στόχο οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2010.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ινδίας, οι δύο χώες θα αγωνιστούν από κοινού για την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Οι τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλοί, πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας, καθώς η Ινδία ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του τουρισμού και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, όπου κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στον κόσμο.

Τέλος, συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας και στον τομέα του τουρισμού http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/26/1328168.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα